Vas zanima več?

Pošljite nam povpraševanje!


več bottom part

TPC Sevnica

TPC Sevnica

TPC Sevnica

TPC Sevnica

Livade Izola

Livade Izola

Tiskan beton

brown spacer

Kako pogosto ste razmišljali o podobi svojega dvorišča, terase ali dovoza? Sedaj vam predstavljamo cenejšo in trajnejšo različico v primerjavi s klasičnimi oblogami; to je tiskan beton.

Tiskan beton izpolnjuje estetske in statične zahteve samostojnega zunanjega tlaka, zato je njegova uporaba zelo široka.

Uporablja se za manj zahtevne poti in dvorišča in za zahtevnejša vozišča, parkirišča, terase in bazenske ploščadi.

Z vtiskanjem posebnih poliuretanskih modelov spremenimo še svežo betonsko površino v razgiban in po želji obarvan tlak. Glede na različne tehnike tiskanja lahko posnemamo klasične talne obloge kot so keramika, les, kamen in tlakovci.

 

Zunanje pohodne površine in terase so od nekdaj podvržene velikim obrabam in obremenitvam, do katerih prihaja zaradi atmosferskih vplivov (temperaturna nihanja, sonce in padavine) in velikih intenzitet manipulacij z osebnimi ali drugimi vozili.

Tiskan beton je izdelek, ki se uporablja že več kot 20 let. Vsi dodatki so izdelani skladno z veljavnimi standardi Evropske unije, podvrženi so rednim kontrolam kakovosti in prilagojeni našim podnebnim razmeram.

Osnovna sestavina tiskanega betona je beton, kateremu so dodani posebni dodatki in premazi, ki zagotavljajo avtentično podobo kamna in ostalih materialov. Prijetni so na pogled in otip ter dolgotrajno obstojni.

Posebna tehnologija obdelave in premazi zagotavljajo obstojnost proti ultravijoličnim in infrardečim žarkom, olju, masti, umazaniji in vodi. Na razpolago je veliko različnih barv in motivov.

Najmanjša priporočljiva debelina betona je 12 cm, globina odtisa tiskanega betona pa se giblje med 7 in 25 mm.

Tiskan beton odlikuje odlična vezljivost, velika trdota in odpornost na obrabo. Čiščenje trave in ostalega plevela iz fug je pri tiskanem betonu preteklost, saj so le-te zapolnjene z betonom in jih lahko redno izpiramo z vodo.